« Terug

Zoekt u een specialist op gebied van huuradvies?

Zoekt u een specialist op gebied van huuradvies? _2.jpg18 feb

Als verhuurder van een pand wilt u graag weten of u een marktconforme huurprijs vraagt. En als huurder bent u benieuwd of uw huurprijs kan worden verlaagd. Spijker Retail is gespecialiseerd in huuradvies en helpt verhuurders en huurders met dergelijke vraagstukken. Wij gaan hierbij geheel onafhankelijk te werk. Op basis van vergelijkingspanden onderzoeken we of de huurprijs die u vraagt of betaalt lager of hoger ligt dan gemiddeld. Indien dit zo is, stellen we een nieuwe huurprijs voor.   

Als u de huurprijs wil verhogen of laten verlagen, raden we u aan op tijd advies in te winnen. Het is namelijk niet te voorspellen hoe lang het traject gaat duren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. “Bij Spijker Retail starten we de procedure doorgaans een halfjaar tot een jaar voordat de huurprijsherziening daadwerkelijk mag worden doorgevoerd”, aldus Raymond Spijker, eigenaar van Spijker Retail.

Natuurlijk kost ons advies geld, maar op de langere termijn kunt u zoveel meer besparen!

Huurprijsherziening aanvragen

Huuradvies

“Het is echt nuttig om goed huuradvies in te winnen. Natuurlijk kost ons advies geld, maar op de langere termijn kunt u zoveel meer besparen! Een besparing die wel 5 jaar of langer duurt. Dit is heel interessant voor verhuurders of huurders”, aldus Raymond.  

Als de wederpartij direct akkoord gaat met de door ons geadviseerde nieuwe huurprijs, kan de huurprijsherziening in slechts enkele weken voor elkaar zijn. Is dit niet het geval, dan is de gang naar de rechter onvermijdelijk. 

Ingangsdatum gewijzigde huurprijs

De procedure bij de rechtbank kan afhankelijk van de complexiteit en de belangen van partijen wel 1 tot 2 jaar duren. De nieuwe huurprijs kan echter wel op een eerdere datum ingaan. Namelijk: de datum van de indiening van het verzoekschrift. Dit is het verzoekschrift waarbij de kantonrechter wordt verzocht een of meerdere deskundigen aan te wijzen.        

Huuradvies nodig?

Bent u verhuurder of huurder en heeft u huuradvies nodig? Neem dan vooral contact op met ons. Wij beantwoorden zo snel mogelijk uw vragen en willen u graag terzijde staan. 

Huurprijsherziening aanvragen

« Terug

Retail nieuws

Property NL

Retail News

Twitter

Scroll naar boven