« Nieuwsoverzicht

Huurprijs verlagen dankzij vergelijkingspanden. Hoe werkt dit?

Huurprijs verlagen dankzij vergelijkingspanden. Hoe werkt dit? _2.jpg22 okt

Wist u dat de wet al sinds 1980 de mogelijkheid biedt om de huurprijs van uw winkelruimte of horecagelegenheid te herzien? Dit betekent dat u elke 5 jaar (of na afloop van uw huurovereenkomst) recht heeft op een herziening van uw huurprijs, mits uw overeenkomst voldoet aan artikel 7:303 BW. Om uw wederpartij te overtuigen, kunt u het beste gebruik maken van professionele ondersteuning. Bij Spijker Retail zijn we gespecialiseerd in huurprijsadvies en huurprijsherziening. Wij ondersteunen dit advies door middel van een onderzoek naar vergelijkingspanden. Hoe werkt dit?

Huurprijs verlagen

“Wij zullen door onderzoek naar vergelijkingspanden de nieuwe huurprijs uitrekenen. Dit gaat vrij snel, want dankzij onze jarenlange ervaring hebben we een grote database opgebouwd. Als de verhuurder overtuigd is door ons onderzoek kan hij de huurprijs verlagen”, aldus Raymond.

Wij zullen door onderzoek naar vergelijkingspanden de nieuwe huurprijs uitrekenen.

Huurprijsherziening aanvragen

Huuradvies

Wij geven huuradvies op grond van artikel 7:303 lid 2 BW. Dit houdt in dat wij achterhalen welke bedrijfsruimtes vergelijkbaar zijn met het gehuurde, wat de huurprijzen van vergelijkingspanden zijn over een tijdvak van 5 jaar die voorafgaan aan het herzieningsmoment en wat daarvan het gemiddelde is. Dit is volgens ons huuradvies dan de nieuwe huurprijs.  

Hoe zoeken we naar vergelijkingspanden?  “De bedrijfsruimtes moeten vergelijkbaar zijn met het pand van mijn klant. Het moet gaan om de bedrijfsruimtes ter plaatse, ofwel ze moeten in hetzelfde winkelgebied liggen”, aldus Raymond. De volgende eigenschappen van het pand spelen hierbij onder andere een rol:

  • oppervlakte
  • indeling
  • front-diepteverhouding
  • ligging/locatie
  • kwaliteit
  • bereikbaarheid
  • parkeergelegenheid

Meer informatie?

Wilt u de huurprijs verlagen of meer weten over onze werkwijze? Neem dan vooral contact met ons op. We zijn bereikbaar per telefoon, per e-mail of via het invulformulier op onze website. U kunt ook via de website een quickscan aanvragen om te onderzoeken of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor huurprijsherziening.

Huurprijsherziening aanvragen

« Nieuwsoverzicht

Retail nieuws

Property NL

Retail News

Twitter

Scroll naar boven