Home ›› Huurprijsvaststelling

Huurprijsvaststelling winkelruimte: hoe gaat dat in zijn werk?

Bij een huurprijsvaststelling stellen we de nieuwe huurprijs vast. Als eigenaar van een winkelruimte of horecagelegenheid bent u vrij uw huurprijs te verhogen na een termijn van 5 jaar. Een huurder kan na 5 jaar een aanvraag doen tot huurprijsverlaging. Spijker Retail is gespecialiseerd in huurprijsaanpassing ex. artikel 7:303 BW. Dit gaat om bedrijfsruimten in de zin van artikel 7:290 BW ofwel winkelruimten en horecagelegenheden. Het is een complex traject, dus advies van een onafhankelijk huurprijsdeskundige is aan te raden.

Huurprijsvaststelling: hoe wordt de nieuwe prijs bepaald?

We kunnen de huurprijsvaststelling ex. artikel 7:303 BW realiseren op basis van de consumentenprijsindexcijfers. De huurprijs wordt in dat geval jaarlijks geïndexeerd. Zo kan de inflatie geneutraliseerd worden. Maar het is ook mogelijk de huurprijs na 5 jaar, indien noodzakelijk met tussenkomst van de rechter, te verhogen of te verlagen. Spijker Retail kan voor u uitzoeken of u in aanmerking komt voor huurprijsherziening. Dit doen we op basis van panden die vergelijkbaar zijn met uw pand, waarbij we een aantal specifieke eigenschappen onderzoeken. Ook onderzoeken we wat de huurprijzen zijn van deze panden over een tijdvak van 5 jaar, voorafgaand aan de huurprijsvaststelling. Hier leest u meer over het berekenen van de huurprijs.

huurprijsvaststelling huurprijs
Neem contact op

Contact

Onderstaande velden dienen niet gebruikt te worden, eventuele wijzigingen zullen er voor zorgen dat het formulier NIET verzonden wordt.
aub laat dit veld leeg / lease do not use this field
aub veld niet veranderen / please do not change this field
aub veld niet veranderen / please do not change this field
aub veld niet veranderen / please do not change this field

Huurprijsvaststelling als betrokken partijen het oneens zijn

Als u het niet eens wordt over de huurprijsvaststelling, ondanks de steun van huurprijsdeskundigen, dan zult u naar de rechter moeten stappen. Ook hierbij speelt het advies van een onafhankelijke deskundige een belangrijke rol. De wet eist bij deze procedure dat er een gezamenlijk deskundigenadvies wordt opgesteld. Dit wil zeggen dat zowel de huurder als de verhuurder een onafhankelijke deskundige moet aanwijzen. Het advies dat hieruit voortvloeit zal de rechter zeer waarschijnlijk als uitgangspunt nemen bij het uitspreken van het vonnis. Lees hier meer over de te volgen procedure bij huurprijsvaststelling.

Huurprijsvaststelling hulp aanvragen

Wilt u hulp van Spijker Retail voor huurprijsvaststelling van uw bedrijfspand? Wij bieden u graag ondersteuning. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring op dit gebied, werken landelijk en beschikken over een groot digitaal archief aan vergelijkingspanden. Wij zijn een onafhankelijke partij, ofwel niet gelieerd aan andere organisaties. Dit heeft als groot voordeel dat we ons altijd voor 100 procent voor uw belangen inzetten. Uw wensen wat betreft de huurprijs staan bij ons voorop. We onderzoeken uitvoerig op basis van feiten of deze wensen verwezenlijkt kunnen worden. Ons bedrijf is ontstaan omdat er veel behoefte is aan deskundigheid op gebied van huurprijsvaststelling. De wetten en procedures hiervoor zijn ingewikkeld. Een partij als Spijker Retail kan het u een stuk gemakkelijker maken. Wel is het belangrijk onze hulp op tijd aan te vragen: minstens een jaar voordat de 5-jarige termijn waarop huurprijsherziening aangevraagd kan worden is overschreden.

De quickscan

U kunt via dit formulier ontdekken of u in aanmerking komt voor een huurprijsvaststelling. Dit noemen we ook wel de quickscan. Deze dienst is geheel vrijblijvend. Heeft u vragen naar aanleiding van onze dienstverlening? Neem vooral contact op via +31 (0)6 - 22 93 11 54  of mail naar info@spijkerretail.nl. We staan u graag terzijde.

huurprijsvaststelling Spijker Retail
Vragen? Wij helpen u graag!

Neem contact op

Scroll naar boven